Petra Erjavec Kožman

Petra Erjavec Kožman

Ustanoviteljica studia in idejni vodja. Jutranja vadba, Poporodna vadba, Pilates, Fascialna vadba, On-Line Vadba

Kot ponosna plesalka, ki obvlada koordinacijo telesa ter ji raztezne vaje niso tuje, je prva ura pilatesa mojemu športnemu egu prilepila močno zaušnico ter mu dala po 10 minutah jasno vedeti, da to ni samo mahanje z rokami in poležavanje na blazini. Po vseh obiskanih vodenih vadbah sem sama pri sebi rekla, to je to. Da obstaja v meni določen telesni potencial, ki ga še nisem dosegla oziroma do sedaj prepoznala. Lahko pa ga močno nadgradim z dodatnim zavedanjem telesa, še bolj poglobljenim razumevanjem ter krepitvijo. Tako je poleg gibanja, pilates postal stalnica na mojem urniku. Ko sem zelo kmalu začela opažati koristi pilatesa na moje psihofizično počutje, sem želela odkriti še več. Psiho? Ja, tudi moje misli takrat niso bile ravno najbolje “popredalčkane”. In nič ni narobe, če se v življenju kdaj znajdemo na razpotju. Če dobro odpremo oči, je to lahko rojstvo za nekaj novega, še boljšega!

Moje izpopolnjevanje se je tako nadaljevalo na izobraževanju v Fizioterapevtskem centru, nato pa sem se odločila, da s pilatesom hočem med ljudi. Na Gimnastični zvezi Slovenije sem tako opravila izpit za vaditelja pilatesa ter kasneje prejela naziv inštruktor pilatesa. Ampak tukaj se moje izpopolnjevanje ne ustavi, saj s pilatesom enostavno moraš rasti. Različna strokovna spoznanja strokovnjakov z različnih področij krepijo znanje in pomagajo, da si v skladu s časom. Svojo ljubezen sem pred kratkim našla tudi v obliki Fascialne vadbe, ki moje poznvanje anatomije človeka prenaša v gibanje, kateremu sami narekujemo lasten ritem. Na svojih urah poučujem na svojevrsten način, zato so vadeči najboljša povratna informacija kako izgledajo moje ure.

Všeč so nam različne oblike vadb ter stopnje intenzivnosti. To v našem butičnem studiu tudi ponujamo. Veliko je dobrih inštruktorjev, trenerjev, vaditeljev, učiteljev. Ker imajo vsake oči svojega malarja, je prav, da si izberemo tisto, kar nam je najbolj všeč. Uvodna ura je tista, kjer se lahko preizkusite. Se nato vrnete ali pomahate v slovo. Zavedam se, da vsak predstavlja svoj individuum in le takega sprejemam v vsej svoji celoti.

P.Boutique je nastal zaradi strasti do pilates vadbe, ljubezni do športa in človeka. Je butični svet oziroma prostor v katerem poučujem in delujem s svojo predano ekipo. Naše delo je usmerjeno k posamezniku ter individualnim ciljem, predvsem pa je to prostor, kjer poskušamo, da vsak lahko najde svoj košček v sestavljanki mozaika dobrega počutja. Kot v butiku.

  • Inštruktor pilatesa, 2.stopnja GZS Slovenija, 2016
  • Pilates osnovni, Svet zdravja – Fizioterapija ZRNEC, 2014
  • mag. Ekonomije
  • Pridobljena priznanja z različnih področij kot so: pilates z žogico, ZEN-GA, pilates s trakovi, nosečniška in poporodna vadba
  • Trenutno v procesu izobraževanja za pridobitev naziva Slings Myofascial Training Practicioner.